subsidie voor ideeën - ideeën voor subsidie

Het ontstaan van subsidee

subsidee is ontstaan doordat ik, na bijna 20 jaar voor werkgevers - van kleine starters tot multinationale advies firma’s - subsidieadvieswerk te hebben uitgevoerd, eigenlijk nooit echt mijn hart heb kunnen volgen. Bij mijn werkgevers heb ik altijd ondernemend kunnen zijn, maar was ik nooit echt de ondernemende eindverantwoordelijke.

 

Eind 2011 ben ik als zelfstandige ondernemer begonnen. Eerst in een hybride opzet met subsidee als bron van inkomsten en een hightech startup “FOOTBALLGAMES” (www.footballgames.nl). Na het niet rond krijgen van de financiering van de 3e generatie sensortechnologie, ben ik een paar jaar parttime als subsidieadviseur aan de slag gegaan met oud-collega’s bij LEAP BV.

 

Nu, met bijna 30 jaar werkervaring, ben ik weer mijn eigen weg ingeslagen om projecten met organisaties en mensen te doen waar ik veel energie van krijg.

 

Ik word heel erg blij van het luisteren naar en zien van mooie ideeën van bevlogen mensen die open staan voor ideeën van anderen, die nieuwsgierig zijn en bovenal gepassioneerd zijn van/voor hun werk en creaties. Door het helpen van dit soort mensen met het verwezenlijken van hun droom met het delen van mijn kennis en ervaring, krijg ik zelf heel veel voldoening en plezier. Omdat ik het werk alleen doe, ben ik flexibeler en kan ik meer passende vergoedingsvoorstellen doen dan voorheen.

Waar komt subsidee vandaan?

Na mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven - met een masters specialisatie in Bedrijfseconomie en Financiering - ben ik gaan werken bij OpdenKamp Adviesgroep (OAG) in Den Haag. Daar ben ik onder andere Europese EUREKA subsidieaanvragen gaan beoordelen. Ook heb ik het Nederlandse EUREKA secretariaat geassisteerd met het organiseren van brokerage events op de onderwerpen, packaging, food en transport. Doel van deze events is samenwerking tussen bedrijven die in deze sectoren werkzaam zijn, te bevorderen en het herkennen en ontwikkelen van potentiele EUREKA projecten.

 

Dat was mijn eerste echte kennismaking met innovatieve internationale subsidieprojecten en sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer uit die wereld weggeweest.

 

Naast het beoordelen van aanvragen heb ik bij OAG ook grote EU projecten ontwikkeld en aanvragen bij de EC ingediend.  Twee projecten hiervan zijn de ontwikkeling van een consortium van Europese bloedbanken (Sanquin bestond nog niet) inclusief een voorstel voor ondersteuning vanuit de EU en een groot Europees onderzoeksproject “Hazards of Tobacco use”. Ook heb ik (nationale) subsidieprogramma’s geëvalueerd waaronder Eureka, TOK, IOP-programma’s.

 

Met deze ervaring werd ik door Ernst & Young (EY) gevraagd om de subsidiegroep te komen versterken. In de jaren daar ben ik gegroeid naar senior manager Grants & Incentives. In de zeven jaar bij EY heb ik vele (junior) adviseurs opgeleid tot veelzijdige subsidieadviseurs en vele projecten en consortia ontwikkeld. Ik was naast het directe werk ook verantwoordelijk voor het opbouwen van kennis op gebied van juridische aspecten bij subsidietrajecten, waaronder staatsteun, aanbestedingsregels, AWB en IP-recht en de ontwikkeling van marketing en sales tools en van multidisciplinaire producten.

 

Omdat ik in die tijd opdrachten van multinationale klanten in diverse Europese lidstaten moest uitvoeren, heb ik een Europees netwerk van EY subsidiespecialisten ontwikkeld, dat later is uitgegroeid tot het Europese EY competence center in Brussel.

 

Het werken met en ontwikkelen van zeer grote samenwerkingsverbanden heb ik bij Twynstra Gudde verder ontwikkeld. Daar heb ik een specialistengroep voor de financiering van samenwerkingsverbanden opgezet en aan enkele hele mooie grote projecten mogen werken. Onder “Ervaring” is hier meer over te lezen.

 

subsidee  |  info@subsidee.nl